Werken met je dromen heeft een verrijkende, inzichtgevende en therapeutische uitwerking. Het vraagt om jezelf serieus te nemen, mét al je gekke, enge of absurde dromen. Na een analyse of tijdens droomcoaching blijken de inhouden van je droom tóch niet zo absurd, gek of eng als je misschien dacht…

Je kunt hulp vragen voor het verwerken of begrijpen van je dromen en nachtmerries.

Waarom helpt een coachingssessie om aan je dromen te werken?

Wat ik met ‘werken’ bedoel gaat over het onderzoeken en eigen maken van de droom en de onbewuste kwaliteiten en energieën. Door met aandacht naar je droom te kijken kijk je met aandacht naar diepe lagen van jouzelf. Aandacht is liefde en waar je aandacht aan geeft dat groeit, of transformeert. Je leert jezelf beter kennen en ontdekt handvatten in jezelf om beter om te gaan met emoties, energie en het ontwikkelen van autonomie en regie.

Voor wie?

Veel mensen die voor coaching komen om een droom te willen begrijpen hebben vaak last van terugkerende dromen, dromen die uitkomen, nachtmerries, angsten, spirituele dromen of metafysische ervaringen. Maar in feite is het voor iedereen interessant om te leren je dromen te onthouden, lucide te dromen en jouw droomtaal te leren begrijpen. Soms heb je helemaal niet door dat je droom een diepe spirituele betekenis heeft, of dat er behulpzame psychologische informatie in schuilt. Dromen werken vaak op of door het limbische brein en in de nacht leef je minder vanuit de analytische kant van de rationele linker hersenhelft. Hierdoor kunnen dromen soms bizar overkomen of zelf onlogisch (als je het met je rationele kant bekijkt…).

Hoe en wat?

We zullen samen je droom onderzoeken en hier uiting aan geven op verschillende mogelijke manieren. Omdat de taal van de dromen op een ander niveau opereert dan het analytische verstand gebruik ik vaak methoden vanuit de vaktherapie, maar ook vanuit het sjamanisme en energiewerk. Wat zoveel betekent als dat we creatief aan de slag gaan. Maar in feite is het iedere keer weer opnieuw afstemmen: wat hebben deze droom en dromer nodig om tot elkaar te komen? Het is en blijft een leuk avontuur. Het enige dat ik eigenlijk doe is jou spiegelen om dieper tot je eigen kern te komen. De rest doe en bepaal je zelf.

Wil je graag hulp, vul dan onderstaande formulier in, dan neem ik contact met je op.