GEZIEN WORDEN DOET ER TOE – HARTZAKEN EN HEALING

 GEZIEN WORDEN DOET ER TOE – HARTZAKEN EN HEALING

Ik ben in de consultruimte bij Ananda in Utrecht. Het is een bijzondere, zeer oude ruimte, met authentieke details van vervlogen eeuwen. De ruimte is gezellig en spreekt tot de verbeelding. Op de kast staat een enorme amethist geode te schitteren. De ruimte wordt door de medewerkers ‘de huiskamer‘ genoemd en daar heeft het wel wat van weg. Het is een soort combinatie van een eeuwenoude keuken, een ruimte voor de magie van waarzeggerij en een plek om even op verhaal en tot jezelf te komen.

Het is al wat later op de dag en ik heb even geen klanten. Op de momenten dat er geen consult is schrijf ik of werk ik aan iets anders. Terwijl ik gefocust bezig ben op mijn tablet, dat op de een of andere manier niet misplaatst voelt in deze tijdloze ruimte, loopt er een man de huiskamer in. Het is een lange man, van middelbare leeftijd, met grote ogen. Speelse krullen dansen om zijn hoofd. Hij is gewoon binnen gelopen in de ruimte en heeft niet direct door dat ik aan de tafel zit te werken. Ik vraag hem of hij een droomconsult wil. Hij heeft niet direct een droom paraat, maar is wel erg nieuwsgierig naar wat ik aanbied. We kletsen wat, hij neemt een kaartje mee en stapt door de deuropening.

Als door een wesp gestoken draait hij zich om en kijkt me aan. “Weet je”, zegt hij, “Ik kan wel een healing gebruiken, mag dat?” Ik heet hem van harte welkom.

Een gekweld hart

Zodra ik begin met het afstemmen schiet mijn hart in een kramp. Deze man heeft veel pijn. Ik maak er contact mee. Het lijkt te komen door de circulatie van de energiebanen of eigenlijk het gebrek aan goede circulatie. Er zit weinig levenskracht in de energie en het stroomt nauwelijks goed door. De verbinding met het lichaam, de aarde en het fysieke is verstoord. Ik help hem om de energie om meer eigen te maken en vitaliteit door zijn aderen te laten stromen. Het duurt even maar dan gebeurt er wat en komt de stroom iets meer op gang. De hevige pijn blijf ik in mijn hartstreek voelen. Een paar keer komt het woord gekweld in me op. Ik loop naar hem toe en vraag of ik hem mag aanraken. Hij stemt toe en zachtjes raak ik de achterkant van zijn hart, op zijn rug, aan. Hij schokt en slaakt vervolgens een diepe zucht. Ik blijf even zo in deze houding staan. Mijn hand op zijn rug, ter hoogte van zijn hart. Als ik voel dat de energie meer stroomt, verwijder ik nog wat zware energie uit de aura die niet bij hem hoort. Zijn aura wordt opgevuld met een vitale kleur.

Gezien worden

Zodra ik klaar ben en tegenover hem ga zitten begint hij te praten. Hij vertelt dat het heel hevig was toen ik zijn hart aanraakte, dat het begon te stromen en dat hij dat heel goed kon voelen. Hij vertelt dat hij al geruime tijd veel pijn ervaart bij zijn hart en dat het een fysiek probleem is. Hij krijgt er medicijnen en pijnstillers voor.

We bespreken dat problemen in de energie uiteindelijk fysieke problemen kunnen worden, als het niet wordt opgelost. Hij begrijpt wat ik zeg en erkent het. Tranen vullen zijn grote ogen.

Hij zegt dat hij nooit goed aan iemand heeft kunnen uitleggen wat er nou precies mis is met zijn hart. Hij is zó blij om gezien, erkend en bevestigd te worden in mijn terugkoppeling van de energetische sessie. Dat er iemand is die het waarneemt.

Een klein wonder

Samen bespreken we wat nog dingen door. Ik adviseer hem om acupunctuur uit te proberen om de circulatie van de meridianen (de energiebanen) te stimuleren en ondersteunen. Verder adviseer ik hem om zichzelf verder te ontwikkelen in energiewerk. Om zo meer regie te krijgen over zijn eigen energie en dit beter te kunnen reguleren. Hij geeft me ontroerd een knuffel en loopt geraakt en een beetje verwonderd naar de deurpost. Voordat hij gaat zegt hij tot slot: “Jeetje, ik was gewoon in de stad met mijn dochter en haar vriendin. Zij wilden ergens naartoe en ik ging even wandelen om de tijd te doden. Ik liep regelrecht naar jou toe.”

“Ja, zo gaat dat”, zucht ik verwonderd…

Hallo wereld: hartzaken en het leven

Ik was geroerd door de dag, de ontmoetingen en dit laatste consult. Ik voelde hoop stromen en dankbaarheid. Maar ik werd ook getroffen door een plotselinge vlaag van stress; toen ik op de klok keek was het later dan ik dacht. Ik moest rennen, want een lieve vriendin had een afspraak om trouwjurken te passen in Amersfoort en dát wilde ik niet missen. Van energie-bewustzijn naar het rennen voor een trein. Maar het thema blijft hetzelfde; hartzaken. Het moet allemaal kunnen en het wisselt zich in rap tempo af. Ik krijg er gelukkig steeds meer lol in en het wordt ook makkelijker. Wat de meeste mensen niet weten, van elk consult leer ik weer iets over mijzelf in verbinding met de ander. Het is ook voor mij vaak helend om te ervaren. Soms niet direct in de energie, maar dan levert het me inzichten op. Dat is natuurlijk ook energie.

Owja, de trein had ik gered, maar met mijn focus nog in een andere versnelling duurde het even voordat ik de bruidswinkel vond…

Eerste hulp bij ongemak en zielskwesties

Iedere donderdagmiddag kun je tussen 12.00 en 17.00 bij mij terecht voor een kort consult in de ‘huiskamer’ van Ananda.

Op zaterdag 28 november en 17 december kun je, tussen 12.00 en 15.00 terecht bij mij of Oplichtster Corinne voor een healing bij edelsteenwinkel Karbonkel.

Wil je meer weten over dromen en sjamanistische, energetische en creatieve tools leren om in te zetten bij droomwerk? Meld je dan aan voor de droomcirkel vanaf 29 Januari 2023.

Ben je geïnteresseerd in een energetische sessie (healing) of wil je hulp met het begrijpen van een droom? Je kunt bij mij ook terecht met specifieke vragen en voor een uitgebreider en diepgaander consult. Kijk voor de mogelijkheden op IenkeGoldewijk.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *