Ik ben gefascineerd door en werk met symbolen, dromen, creatieve methoden en energie (healing en reading), ter zelfontwikkeling, ondersteuning en transformatie op het gebied van angst, verslaving, psychiatrie, maar ook op relationeel gebied en bij zingevingsvraagstukken.

Door alles wat ik doe loopt een rode draad. Ik hou van stromende creativiteit. Of dat is door middel van dromen, energiewerk, dans en beweging, beeldend werken, schrijven, ondernemen of spelen in het bos, dat maakt niet uit. Voor mij draait doen niet om het ‘wat’ maar om het ‘hoe’.
In mijn rugzak zit inmiddels een bonte verzameling van  ervaringen, lessen, trainingen en specialisaties die samen een stevig draagvlak hebben gewoven voor het uitvoeren van mijn passie: bijdragen aan een positieve vibe. Want het levensavontuur blijft een ongoing proces.

Over mij

Ik ben opgeleid in de psychologie van beeldende en creatieve uitingsvormen, mindfulness, geweldloze communicatie, storytelling, in verschillende vormen van spiritualiteit én natuurlijk de fascinerende wereld van de dromen. Verder geef ik healing/reading en edelsteenbehandelingen.

Dromen zijn mijn grote liefde en ik werk al lange tijd met veel plezier, verwondering, interesse en fascinatie aan en met mijn eigen dromen en die van anderen. Mijn (spirituele en geestelijke) kennis en tools breiden zich uit van metafysica, sjamanisme, reiki, Een Cursus In Wonderen, werken met edelstenen, zenmeditatie, healing en reading tot creatieve therapeutische werkvormen.

Ik heb mijn dromenopleidingen genoten bij o.a. het ITIP (Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie). Hier volgde ik een boeiende vervolgopleiding waarin een verdiepingsslag is gemaakt in het ontwikkelen van instrumentschap met betrekking tot droomuitleg en energetisch werken met dromen. Verder heb ik een sjamanistisch georiënteerde droomopleiding gedaan, onder leiding van de Amerikaanse droomexpert Robert Moss, bij Moss Dream school tot Dream teacher. Verder ben ik gecertificeerd healer volgens de richtlijnen van het Centrum voor Leven en Intuïtie en ben ik afgestudeerd creatief therapeut (HU). Creatieve therapie is een vorm van psychoanalyse die zeer goed inzetbaar is binnen het onderzoeken van de droomwereld.

Samen met Wendela Copijn hebben we een Stiltecentrum opgericht waarbij we tweemaal per maand, tussen de edelstenen en in de natuur, meditaties aanbieden. Verder ben ik verantwoordelijk voor de lancering van OplichtersUnited.nl een nieuwssite/platform met een dromendatabase, én plek voor auteurs die met verstilling en verruiming bezig zijn en van zich af willen schrijven.

Ervaring en opleidingen

2024 Kunstlab: Phoenix

De muzen als toegangspoort tot verdieping in begeleidingswerk. Een cursus voor ervaren begeleiders die de archetypische wereld van de muzen als bron ontwikkelen in hun werk, om te inspireren, verbinden, versnellen en verdiepen.

2020-2022 Healingopleiding: Centrum voor Leven en Intuïtie
In de healingopleiding van het CLI wordt er onderzocht hoe energie doorwerkt in het lichaam en hoe je heldere informatie kunt ontvangen in de non-verbale communicatie met het wezen van een ander.

 2020-2022 Kristalopleiding: Karbonkel

In de Kristalopleiding van Wendela Copijn wordt er op bijzondere wijze en vanuit antroposofische en theologische invalshoek aandacht besteed aan geologische processen en de energetische kwaliteiten van edelstenen en mineralen.

2018-2019 Basisenergetische opleiding: Centrum voor Leven en Intuïtie

In de basisopleiding van het CLI leer je energie te herkennen en er eigendom over te nemen. Er wordt kennis genomen van de diepere lagen van levensthema’s als overtuigingen, veiligheid, vitaliteit, emoties, genegenheid, communicatie, inzicht en autonomie.

2017-2019 Dreamteacher Training: Moss Dream school
De Dreamteacher Training is ontworpen door Robert Moss om droomcoaches of leraren diepwerkende tools mee te geven om les te kunnen geven en actieve droomcirkels te begeleiden. Actief dromen is een methode om de kern-technieken die (in de loop der eeuwen) ontwikkeld zijn in te kunnen zetten in verschillende omgevingen, om heling en creativiteit te stimuleren.

2018 Dromenopleiding: ITIP

ITIP staat voor Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie. Hier volgde ik een fascinerende vervolgopleiding waarin een verdiepingsslag wordt gemaakt in het ontwikkelen van instrumentschap met betrekking tot droomuitleg en energetisch werken met dromen.

2015 Op verhaal komen: Phoenix Opleidingen
Werken met verhalen en metaforen en ook het inzetten van deze is een professionele kunst, maar vooral een kunde, welke perspectief bieden op het terrein van begeleiding en training, maar ook zeer geschikt kan zijn voor therapeutische doeleinden. 

2014 Mindfulness Based Stress Reduction: Hogeschool van Utrecht

Aanbieden van MBSR in therapeutische setting.

2014 – …. Een Cursus In Wonderen: Ton Oostveen, Fraters van Utrecht
Een metafysische beschouwing op Leven, angst en Liefde, inclusief beoefening.

2013 Groepsdynamica: Hogeschool van Utrecht

Werken met groepen in therapeutische setting.

2013 – …. Zen Maha Karuna: Ton Oostveen, Fraters van Utrecht
Maha Karuna betekent Groot Mededogen. Zen is stilzitten in ontvankelijkheid voor het Grote Mysterie. Voor mij vormt zenbeoefening de basis waarin al mijn ‘kennis en weten’ zich ontvouwt en ook weer verdwijnt. Als een in- en uitademing.

2021-2013 Sova voor trainers: Victas

Sociale vaardigheidstraining aanbieden voor hulpverleners in de verslavingszorg en psychiatrie.

2011- 2015 Creatieve Therapie: Hogeschool van Utrecht
Creatieve therapie is een vorm van psychoanalyse die goed inzetbaar is binnen het onderzoeken van de droomwereld. Op de opleiding heb ik geleerd met beeld, symboliek, metaforen e.d. te werken op therapeutische basis.

 

2021-2013 Middle management: Scheidegger
De middle manager heeft een centrale rol binnen grote bedrijven. Een opleiding die tegemoet kwam aan de ondersteunende taken tijdens mijn functie als office manager.

2004- 2007 Art & design college: Grafisch Lyceum Utrecht
Visueel vormgeven van ideeën in verschillende media, met als doel om mensen iets mee te delen. Dit vereist zowel artistieke als technische vaardigheden en inzicht.

Mijn therapeutische werkervaring heb ik opgedaan in de kinder- en volwassen psychiatrie en verslavingszorg. Ik organiseer en begeleid dromencirkels en workshops, begeleid individuele cliënten en samen met Suzanne Snelting heb ik een aantal jaar workshops op het gebied van loopbaancoaching begeleid. De energetische sessies, healing en reading, doe ik met veel plezier, en sinds 2021 als professional.