On the rocks – Elixers van edelstenen

 On the rocks – Elixers van edelstenen

Tijdens een contemplatieve wandeling zag ik een poster hangen in een bushokje:

Live life on the rocks.

Hoe toepasselijk. Direct dankte ik het Universum, Spirit, of welke grappige geest dit dan ook mogelijk moge maken. Ja. Living life on the rocks. Alles zit erin; genot, liefde, leven, aarde, bezinning. Een ogenschijnlijk dorre kale rots herbergt kracht en leven. De rotsen en bodem onder onze voeten ondersteunen, dragen en bepalen wat er wel en niet groeit.

De mens kan veel, maar het is de basis van de aarde die bepaalt wat er gebeurt. Een uitgestrekte harde rotsbodem vraagt om geduld, een zachte vochtige aarde geeft openheid en vruchtbaarheid weer. We zijn overgeleverd aan deze immer bepalende basis. De grond onder onze voeten, de huid van onze moeder, geeft en neemt vol overgave en liefde. Ze laat stromen, ze verzacht, verhardt, verdicht, opent en smelt. De bodem is een avontuur, met kiemen van nieuwe zaden, vol van verassingen en creatiekracht.

Goed, ik hoor je denken; “gaat die reclame niet over een drankje?” Jazeker. Maar ook daar zijn verrassende combinaties van te maken. Bij een drankje ‘on the rocks’ kun je denken aan één of ander beroemd drankje met heerlijk verkoelend ijskristal erin. Je kunt ook denken aan elixers gemaakt van kristallen of stenen met mineralen, waarbij de sporenelementen en de energie van de stenen het water verrijken. Zo zijn er uitstekende combinaties van water met stenen die helend en ondersteunend kunnen werken.

De japanse onderzoeker Masaru Emoto heeft water blootgesteld aan verschillende vormen van energetische informatie en daarna bevroren tot ijskristallen. Deze ijskristallen laten heel duidelijk zien wat het effect is van een boodschap op de moleculaire samenstelling van het water. Deze foto’s heeft hij verzameld in het boek De boodschap van water. Ook edelstenen geven informatie af en kunnen zo een heilzame uitwerking hebben.

Lees meer… 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *